NEA: Τίποτα προς το παρόν...

Δευτέρα 2 Ιανουαρίου 2012

Clown' s γουίκ. 1/1/12: Θέλω κάθε μέρα να είναι σα τα Χριστούγεννα. Οι περισσότεροι, όμως, δε θέλουν.

του Clown

Μέσα στο εορταστικό και χαρούμενο κλίμα των Χριστουγέννων, ήρθα να σας πω δυο λογάκια και να σας το χαλάσω λίγο. Υποθέτω, πως οι περισσότεροι από εσάς φάγατε πολλούς κουραμπιέδες και πολλά μελομακάρονα αυτές τις μέρες, αγοράσατε δώρα για εσάς και τους αγαπημένους σας, λάβατε δώρα ή χρηματικά ποσά από συγγενείς και φίλους, πήγατε βόλτες στο Σύνταγμα ή στο Ζάπειο και σκεφτήκατε μέσα σας "πόσο τέλεια είναι τα Χριστούγεννα".

Πολύ δικαιλογημένη σκέψη, μιας και όντως το κλίμα που επικρατεί τα Χριστουγέννα είναι το καλύτερο της χρονιάς. Όπου κι αν πας ακούς το "Feliz Navidad" και το "Last Christmas", βλέπεις Άγιους Βασίληδες, στολισμένα χριστουγεννιάτικα δέντρα, φωτάκια να αναβοσβήνουν, καρουζέλ και χαρούμενους ανθρώπους.

Περνάνε όλοι τόσο καλά τα Χριστούγεννα, που τυφλώνονται από τη μαγεία τους και δε βλέπουν τίποτ' άλλο εκτός από τη διασκέδαση. Σκέφτηκε κανείς τους ανθρώπους που ενώ εμείς θα κόβουμε τη βασιλόπιτα, θα ξεπαγιάζουν στους δρόμους της Αθήνας; Σκέφτηκε τους ανθρώπους που φέτος θα περάσουν μόνοι την Πρωτοχρονιά, αφού δεν έχουν πλέον οικογένειες; Τους ανθρώπους που δεν μπορούν να χαρίσουν δώρα, μιας και τα οικονομικά τους είναι τραγικά; Τους ανθρώπους που δεν τους νοιάζει τίποτε άλλο, εκτός από το να εξασφαλίσουν την πρέζα τους; Εκείνους που αναγκάζονται να αποκαλύψουν στα παιδιά τους πως δεν υπάρχει Άγιος Βασίλης, μη έχοντας χρήματα να τους πάρουν ότι ζητήσουν; Αυτούς που δε θα σβήσουν τα φώτα με την έναρξη της νέας χρονιάς, μιας και δεν είχαν να πληρώσουν το χαράτσι, άρα τα έχουν πάντα κλειστά;

Είμαι σίγουρος πως ελάχιστοι τους σκεφτήκανε και πως ακόμα πιο λίγοι, έκαναν κάτι για να τους βοηθήσουν. Υπάρχουν δεκάδες τρόποι για να τους βοηθήσουμε. Δεν έχει νόημα να τους αναφέρουμε τώρα. Ο καθένας κάνει μας ό,τι θέλει, αρκεί να ξέρει ό,τι κάτι ασήμαντο για μας, τις περισσότερες φορές, είναι θησαυρός γι' αυτούς.

Να περάσω σε ένα λίγο διαφορετικό θέμα. Έχετε αναρωτηθεί ποτέ πως θα ήταν ο κόσμος, άμα κάθε μέρα του χρόνου ήταν σα τα Χριστούγεννα; Άμα αντί για το "Last Christmas" και το "Feliz Navidad" ακούγονταν αντίστοιχα χαρούμενα τραγούδια, άμα οι άνθρωποι είχαν περισσότερο χρόνο για ξεκούραση και δε δούλευαν 10 ώρες τη μέρα, άμα κάνανε τραπέζια κάθε βδομάδα, άμα οι δρόμοι ήταν στολισμένοι, άμα, άμα, άμα...

Ο κόσμος μας θα ήταν πολύ πιο διασκεδαστικός και η ζωή μας θα γινόταν πιο χαρούμενη, πιο ενδιαφέρουσα και πιο ελκυστική. Αν μάλιστα, καταφέρναμε βοηθήσουμε τους συνανθρώπους μας που ενώ εμείς διασκεδάζουμε, αυτοί ζηλεύουν, στεναχωριούνται ή ακόμα χειρότερα, νοσταλγούν δικές τους αντίστοιχες μέρες, όλα θα ήταν καταπληκτικά.

Απαραίτητη προυπόθεση για να γίνει κάτι τέτοιο, είναι πρώτα να βελτιώσουμε τις ζωές μας, άκόμα και να τις σχεδιάσουμε απ' την αρχή. Δε νοείται, εμείς να γιορτάζουμε και να διασκεδάζουμε ενώ μας εξευτελίζουν τις ζωές, μας ξεπουλάνε τη χώρα, μας μετατρέπουν σε ρομπότ και μας υποβάλουν σε όλα αυτά που πάνω-κάτω γνωρίζετε. Μάλιστα, ουσιαστικά μας έχουν καθορίσει το πότε θα γιορτάσουμε, λες και απαγορεύεται να γιορτάζουμε κάθε μέρα.

Κλείνοντας, τώρα που τέλειωσε η "γιορτινή περίοδος" πρέπει να περιμένουμε άλλες 350 μέρες για να ξαναέρθει. Μέχρι τότε, πρέπει να ξαναρχίσουμε να διαβάζουμε, να αγχωνόμαστε χωρίς λόγο, να πηγαίνουμε σχολείο, να κάνουμε ιδιάτερα και η διασκέσασή μας να είναι το facebook και το "Με λένε Βαγγέλη". Θέλετε δε θέλετε, έτσι έχουμε φτιάξει ΕΜΕΙΣ τον κόσμο μας. Πρέπει να υποστούμε όλα τα παραπάνω, γιατί ΕΜΕΙΣ το θέλουμε. Αν παρ' όλ' αυτά αλλάξουμε γνώμη, μπορούμε να κάνουμε την κάθε μέρα γιορτή. Γιορτή όχι μόνο για τον εαυτό μας, γιορτή για όλους τους ανθρώπους. Στο χέρι μας είναι. Όπως και ό,τι άλλο θέλουμε.

Clown.

2 σχόλια:

  1. Αυτο που βλεπω καθε χρονο στην τηλεοραση και ανατριχιαζω ολοκληρη(οχι απο δεος αλλα απο αηδια) ειναι τους πλουσιους/διασημους/πολιτικους να πηγαινουνε σε ιδρυματα παιδιων ή σε καταφυγια αστέγων και να κουβαλάνε οοοολο τον εξοπλισμό για τις καμερες.Αμα θες να κανεις το καλο,ριξτο στο γυαλο ανθρωπε μου!Δεν χρειαζεται να το μαθει ολη η Ελλαδα.Ή μηπως αυτο θες?
    Λες και τις υπολοιπες 350 μερες του χρονου,που δεν ειναι Χριστουγεννα,δεν υπαρχουν ανθρωποι που θελουν βοηθεια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συμφωνώ απόλυτα. Και ο Παπαδήμος έφαγε μαζί με τους αστέγους την Πρωτοχρονιά (φυσικά το είπαν σε όλα τα κανάλια). Το ερώτημα, όμως, είναι γιατί οι άστεγοι τον δέχονται και δεν τον στέλνουν από 'κεί που 'ρθε. Αν δεν τον διώξουν οι άστεγοι τότε ΠΟΙΟΣ;;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή