NEA: Τίποτα προς το παρόν...

Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2011

It feels like Christmas...

του Ψηλόκαρδου Ντενεκέ







Σε 15 μέρες έχουμε Χριστούγεννα. Δεν είμαι από αυτούς που στολίζουν το δέντρο τους από ένα μήνα πριν ή μετράνε ξετρελαμένοι αντίστροφα από τη στιγμή που μπαίνει ο Νοέμβριος.

Ωστόσο σήμερα, ναι, ένιωσα ότι σιγά σιγά έρχονται τα Χριστούγεννα.

Όχι γιατί κοιτάζοντας έξω από το παράθυρο βλέπω δύο μικρούς φωτισμένους Άγιους Βασίληδες πάνω σε ένα μαγαζί απέναντι. Ούτε γιατί στον δρόμο βλέπω πολυκατοικίες στολισμένες σα λούνα παρκ από πάνω ως κάτω με χριστουγεννιάτικα λαμπάκια στο σχήμα ενός τεράστιου χριστουγεννιάτικου δέντρου ή της επιγραφής «2012 ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ» να αναβοσβήνει.

Αλλά επειδή, για έναν ανεξήγητο λόγο, ξαφνικά ένιωσα την κούραση και την βαρεμάρα της ρουτινιάρικης ημέρας να μετατρέπονται σε απολαυστική χαρά και όρεξη.

Επειδή έκανα το πρώτο μάθημα αγγλικών μετά το lower και επιτέλους ήταν ένα χαλαρό, διασκεδαστικό και ευχάριστο μάθημα, από το οποίο κι εγώ και η δασκάλα μου φύγαμε με χαμόγελο στο στόμα.

Επειδή η ηλικιωμένη γιαγιά μου, που δεν ξέρω καν αν θα καταφέρει να ζήσει αυτό που "εύχεται" η επιγραφή που αναβοσβήνει, εκφράζει τώρα, στα 90 της χρόνια, όλο και περισσότερο την αγάπη της προς την οικογένειά της, μια αγάπη που μια ζωή ολόκληρη δεν της έδωσε την ευκαιρία να εκφράσει.

Επειδή απλά κάθησα στην κουζίνα και χαλάρωσα, πίνοντας ένα ζεστό τσάι και βουτώντας μέσα τα πρώτα μελομακάρονα που δοκιμάζω φέτος.

Επειδή ξαφνικά θυμήθηκα τους στίχους του "12 days of Christmas", που είχα να το ακούσω από τα προηγούμενα Χριστούγεννα.

Επειδή μπορεί η μητέρα μου να μην έκανε τίποτα άλλο από το να δουλέυει ακατάπαυστα στον υπολογιστή, αλλά κατάφερα να διακόψω το κουρασμένο βλέμμα της και να της χαρίσω ένα χαμόγελο, καθώς ήταν από εκείνες τις φορές που ένιωθα ότι ήθελα πραγματικά να αγκαλιάσω κάποιον και να μοιραστώ την χαρά μου.

Γιατί τα χρώματα του σπιτιού, από τότε που μετακομίσαμε σε αυτό, δεν έμοιαζαν ποτέ πιο ζεστά...

2 σχόλια:

  1. Ο τίτλος είναι στα αγγλικά επειδή έδινες λόουερ σήμερα;

    Clown

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Να τος κι ο clown που νομίζει ότι είναι αστείος. Δεν είσαι αστείος ρε. Ένας κλόουν είσαι, να τι είσαι. Ένας κλόουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή