NEA: Τίποτα προς το παρόν...

Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2011

Unfollow.

του Clown

Όταν σε ένα περιοδικό γράφει ο Κώστας Βαξεβάνης, το αγοράζεις.
Όταν γράφει ο Άρης Χατζηστεφάνου και η Κατερίνα Κιττίση, επίσης το αγοράζεις.
Όταν γράφει ο Πιτσιρίκος, εννοείται πως το αγοράζεις.
Όταν γράφουν και οι 4 μαζί, δεν τίθεται καν ερώτημα.

Ένα τέτοιο περιοδικό είναι το Unfollow. Συνολικά θα γράφουν περίπου 20 συντάκτες, συμπεριλαμβανομένων των παραπάνω φυσικά. Ακόμα το σκέφτεστε;

Απόσπασμα από το δελτίο τύπου του περιοδικού:

Το τεύχος #1 κυκλοφορεί στις 14 Δεκεμβρίου 2011

Ζητήστε το στα περίπτερα σε όλη την Ελλάδα!

Το UNFOLLOW είναι μηνιαίο, έντυπο, ανεξάρτητο δημοσιογραφικό και πολιτικό περιοδικό. Γεννιέται από το περιβάλλον της κρίσης και προσπαθεί να αντιτάξει στην Κατάσταση Εξαίρεσης, που κυριαρχεί τόσο στην ελληνική όσο και στην ευρωπαϊκή πολιτική, την ανάγκη για παρατήρηση, καταγραφή, ανάλυση και καλύτερη περιγραφή του κοινωνικού πεδίου.

[...] Το πιο κρίσιμο για την ανεξαρτησία κάθε ΜΜΕ και πολύ περισσότερο ενός περιοδικού σαν το UNFOLLOW, που θέλει να αποφασίζουν γι’ αυτό μόνο οι δημοσιογράφοι, οι συνεργάτες του, και το αναγνωστικό κοινό που το εμπιστεύεται, είναι η χρηματοδότησή του. Ως εκ τούτου, επιλέγουμε να μην έχουμε «εξωτερικό» χρηματοδότη ή επενδυτή – είτε φανερό είτε σκιώδη. Δεν επιθυμούμε και δεν επιδιώκουμε καμία σύνδεση με οποιαδήποτε άλλα συμφέροντα.

Κάτι τέτοιο θα διευκόλυνε οπωσδήποτε τη βιωσιμότητα του περιοδικού, στην καλύτερη περίπτωση όμως θα έριχνε σκιές στο κύρος του και στη χειρότερη θα τραυμάτιζε ανεπανόρθωτα την ανεξαρτησία του – όπως συμβαίνει με τα ΜΜΕ που κυριαρχούν στο τοπίο της ενημέρωσης τώρα. Έτσι, αποφασίσαμε το εξής: Εμείς, οι δημοσιογράφοι του UNFOLLOW, θα καταβάλουμε τα έξοδα για την εκτύπωση και τη διανομή και θα βασιστούμε στις πωλήσεις.

Αν εσείς, οι αναγνώστες, βρείτε το περιοδικό ενδιαφέρον και το αγοράσετε, τότε θα αμειφθούμε για την εργασία μας. Είναι απολύτως στο δικό σας χέρι να στηρίξετε το UNFOLLOW, αγοράζοντάς το και διαβάζοντάς το κάθε μήνα!

1 σχόλιο: