NEA: Τίποτα προς το παρόν...

Τετάρτη 7 Μαρτίου 2012

Με το Μπαμπινιώτη υπουργό, θα μάθω απ' έξω όλο το λεξικό!



του Clown

Η δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση που αντιμετωπίζει πλήρη αποδοχή από τους πολίτες, έκανε ένα μινι ανασχηματισμό και στη θέση της Άννας Διαμαντοπούλου πέρασε ο Γεώργιος Μπαμπινιώτης. Με αυτή της την κίνηση, η ετοιμόροπη κυβέρνηση, στερεί ένα καλύτερο μέλλον από τη νεολαία της χώρας μας. Η Διαμαντοπούλου ήταν ότι καλύτερο είχε να επιδείξει η το γυναικείο φύλλο παγκοσμίως και πάνω που ήταν έτοιμη να πραγματοποιήσει το σχέδιό της, μας την παίρνουν.

Τουλάχιστον όμως δε θα φάει μούντζες, γιαούρτια, αυγά, πέτρες και μολότοφ στην παρέλαση. Αντιθέτως, ο αντικαταστάτης της θα φάει αρκετά καλά. Προτείνω να του πετάξουμε τα μπλε τα λεξικά του -τα τεράστια για να μάθει να γράφει μικρότερα άλλη φορά- τα οποία επίσης ταιριάζουν και με την ημέρα, μιας και το μπλε είναι το εθνικό μας χρώμα.

Αν επιζήσει από την παρέλαση, θα πραγματοποιήσει ραγδαίες αλλαγές στο εκπαιδευτικό σύστημα. Αρχικά, θα απολύσει όλους τους σημερινούς δασκάλους και καθηγητές και στη θέση τους θα προσλάβει αντίστοιχους Αρχαίους Έλληνες. Επίσης, θα καταργηθούν όλα τα μαθήματα πλην των αρχαίων ελληνικών, ενώ κάθε μαθητής θα υποχρεούται να γράφει τουλάχιστον ένα λεξικό το χρόνο -κάθε χρόνο και μεγαλύτερο. Στα σχολεία θα μιλιόνται μόνο τα αρχαία ελληνικά και όποιος ξεχαστεί και πει έστω και μία νεοελληνική λέξη, θα αναγκάζεται να αποστηθίσει ολόκληρο το μπλε λεξικό -αν δεν το έχει πετάξει στην παρέλαση. Οπότε πετάχτε τα όλοι!

Επιπλέον, όλοι οι μαθητές θα αποκαλούνται από 'δω και πέρα με τα βαπτιστικά τους ονόματα. Μάκης, Θέμης, Μήτσος, Τάσος, Δημήτρης, Κώστας κομμένα. Πλέον μόνο Ευστάθιος, Αντώνιος, Ευθύμιος, Προκόπιος κ.λπ. Τέλος, θα καταργηθεί η θετική και η τεχνολογική κατεύθυνση και όλοι θα είναι υποχρεωμένοι να πάνε στη θεωρητική. Όλα τα πανεπιστήμια θα κλείσουν και ανοιχτή θα παραμείνει μόνο η φιλοσοφική, ενώ το μόνο επάγγελμα που θα μπορεί να ακολουθήσει κανείς θα είναι αυτό του φιλολόγου. Μάλιστα, ο μισθός θα αντικατασταθεί από την ευχαρίστηση που αντλεί ο μελετών και ο διδάσκων της ελληνικής γλώσσας.

2 σχόλια: