NEA: Τίποτα προς το παρόν...

Τετάρτη 6 Ιουνίου 2012

Θύμα Πανελληνίων κατάφερε να βγεί ζωντανό!



της eva0mwah.






Πέρσυ,περίπου ίδια εποχή,άρχιζα τα εντατικά μαθήματα για τη "κατάλληλη" προετοιμασία των Πανελλαδικών.Η εμπειρία μου μπορεί να χαρακτηριστεί με διάφορα επίθετα.Θα προσπαθήσω να είμαι όσο πιο ειλικρινής γίνεται.Ούτε θα σας γλείψω τα αυτιά αλλα και ούτε θα σας τρομάξω...

Σαν μαθήτρια,με χαρακτήριζε πάντα μια στασιμότητα και μια ματαιόδοξη χλιαρότητα.Δεν δίαβαζα μέχρι λίωσιμο αλλα δεν το έγραφα στα παλία μου τα παπούτσια τελείως.Ιδιαίτερη κλήση προς τη λογοτεχνία και την έκθεση,έδειχνα απο 1η γυμνασίου,παρ'όλα αυτα αποφάσισα να ακολουθήσω τη τεχνολογική κατεύθυνση μιας και ήθελα Γραφιστική.

Η επιλογή αυτη δεν ήτανε κακή.Ήξερα απο την αρχή πως μαθηματικά θα γράψω καμία βάση,μιας και απο το δημοτικό με ρώταγαν πόσο έκανε 2+2 και απάνταγα όλο νάζι και τσακπινιά 5,φυσική κανένα 12-13 και άμα έπιανα πάνω απο 16 στα άλλα μαθήματα θα πέρναγα στη σχολή μου με κάποια άνεση.

Είχα βάλει πρόγραμμα διαβάσματος,απομάκρυνα τυχόν "αμαρτίες & πειρασμούς",υποσχέθηκα στον εαυτό μου οτι θα δώσω το 101% του εαυτόυ μου,έκλεισα το facebook/youtube,έκανα στην άκρη τα χόμπι μου,ξεκίνησα τις βιταμίνες,κόλλησα αφίσες θετικής ενέργειας στους τοίχους του δωματίου μου και ξεκίνησα,μα το Θεό,γεμάτη θάρρος.Θα πέρναγα στη σχολή μου βρέξει χιονίσει.

Έλα όμως που όταν κάνεις σχέδια,κάποιος εκει πάνω γελάει μαζί σου.Άρχισαν τα κλάμματα,οι ενοχές που έβγαινα για μια βόλτα,υστερίες,2 κρίσεις πανικού μου χτύπησαν τη πόρτα και πάνω σε όλα αυτα είχα και τα δικά μου θέματα να σκεφτώ και να αναλύσω.Το διάβασμα,η πίεση,οι 10 μέσος όρος μάθημα την ημέρα σε συνδιασμό με τα υπαρξιακά/πολιτικά/κοινωνικά θέματα που με περιτριγύριζαν ήτανε αρκετά για να με γονατίσουν και να τα παρατήσω.Για μια βδομάδα...και μετά ξέσκιζα το βιβλίο.Και μετά ξάνα τα παράταγα...

Όταν δίνεις Πανελλήνιες καλώς ή κακώς όσο πολύ ή όσο λίγο προσπαθείς δίνεις ένα μέρος του εαυτού σου,του χρόνου σου.7 ώρες σχολείο,4 ώρες φροντηστίριο,3 ώρες σχέδιο ήτανε αρκετά για να σε βγάλουνε εκτός εαυτού.

Υπερβολική?Δεν νομίζω...τουλάχιστον όσα παιδιά ξέρω και το έχουμε συζητήσει,όλα συμφωνούνε με τα παραπάνω.

Για να μήν περάσεις,γενιά του '93 και του '94,απο εμπειρία κατέληξα στα παρακάτω συμπεράσματα.

(1)

Προσπάθησε να ξεκαθαρίσεις τα προσωπικά σου.Βάλε γκόμενους/γκόμενες/γιαγιαδες/παππουδες/μαμαδες/μπαμπαδες ακόμα και φίλους στη θέση τους.Μη δημιουργείς μπελάδες και μη περιπλέκεις τα πράγματα,αμα το συνηθίζεις σαν άνθρωπος.Για αυτο,εμένα αποτέλεσε το πιό δύσκολο εμπόδιο αφου απο τελειωμανία και απο μαζοχισμό προσπαθούσα να κάνω τα απλά πράγματα ελεινά δύσκολα.

(2)

Βάλε πρόγραμμα και άμα δεν το τηρείς κατα γράμμα μην τρελένεσαι!Άμα μπορούσες να τα κάνεις όλα θα είσουνα ρομπότ ή με ψυχοφάρμακα.Άμα πιστεύεις πως θα κινηθείς χωρίς πρόγραμμα,καλύτερα να κλείσεις το βιβλίο και να πάς κατευθείαν για διακοπές.

(3)

Αποδέξου το γεγονός οτι πρέπει να στρώσεις τον ποπό σου και να διαβάσεις.Απλά αποδέξου το.Πολύ δυσκολο-αλήθεια.

(4)

Άμα είσαι αδύναμος σε κάποιο μάθημα,δώσε προσοχή σε κάποια άλλα.Μαθηματικά ποτέ δεν τα αγάπησα,τα προσπάθησα,έβαλα τα δυνατά μου αλλα τις τουρμπίνες τις ενεργοποίησα σε άλλα μαθήματα.

(5)

Μη μεταδίδεις το άγχος σου για όνομα του Θεού!!Ότι χειρότερο μπορείς να κάνεις...κλάψε στη μάνα σου,όχι στους φίλους σου.

(6)

Οσο μαθηταράς και να είσαι,βάλε λίγο τον εγωισμό σου απο πίσω.Έτυχε να δώσω απο τις πιο δύσκολες πανελλήνιες σε θέμα επιπέδου των γραπτών.Φυσική-παλουκάρες,μαθηματικά-παλούκια,βιολογία-παλούκια,έκθεση-αγκουράκι,προγραμματισμό-αγγούρι,μόνο ΑΟΔΕ ήτανε ένα γαριδάκι.Γι'αυτο άμα δεν τα έχει πάει κανείς καλά-ούτε και εσύ, μη τρελένεσαι.Να τρελαθείς
όταν όλοι τα έχουνε πάει τέλεια και εσυ σκατά.










(7)

Γίνε λίγο σταρχιδιστής.Δεν ήρθε το τέλος του κόσμου ακόμα και αν εγω άργησα πάαααρα πολύ να το καταλάβω.Κάνε ότι μπορείς,βάλε τα δυνατά σου και προσπάθησε όσο μπορεις.Μάθε τα όρια σου και άγγιξέ τα.Μη τα υπερβείς-μέγα λάθος!
Γιατι άκουσα και παιδία να ξυπνάνε απο τις 5 να διαβάζουνε το πρωί,άκουσα πως κάνανε τη νύχτα μέρα,άκουσα για φάρμακα κτλ.Έεε,νταξ,όχι και τόσο!

(8)

Πέρα απο τις άσχημες εμπειρίες μπορώ να πώ πως έμαθα πολλά.Έμαθα τη προσπάθεια, την επιτυχία, την αποτυχία, τα όρια μου, ότι γκρινιάζω για 10 σελίδες βιολογίας αλλά άμα πνίξω τη γκρίνια μου θα βγάλω 15 σελίδες και ότι ποτε μα ποτε δεν μπορείς να προβλέψεις τα πράγματα.


**---**

Ο γράφων τώρα κάθεται στο κρεβάτι του και ακούει μουσική.Κάτι που είχε να κάνει πάνω απο 1 χρόνο και ποτε δεν το εκτίμησε εώς τώρα.Και νιώθει ευτυχισμένη.

Δεν θα ευχηθώ καλή επιτυχία παρα μόνο καλά μυαλά και καλές αποφάσεις.

Τα λέμε.

8 σχόλια:

  1. αγχωτικο....1 λικειου παω και σκεφτομαι απλα του χρονου τετοια εποχη τι θα κανω... η φραση που λες οτι ακους μουσικη μετα απο ενα χρονο απλα με αποτελιωσε...ερχονται δυσκολες μερες..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλά ρε ανώνυμε, χαλάρωσε! ;)
    Γενικότερα συμφωνώ -σε όλα- με τον Ψηλόκαρδο. Για μένα τουλάχιστον, το χειρότερο θα είναι να τα πάω πολύ χειρότερα απ' ότι περιμένω, κυρίως γιατί το καλοκαίρι που ακολουθεί τις Πανελλήνιες υποθέτω πως θα είναι φοβερο-αν όμως τα έχεις πάει καλα...

    Υ.Γ.: "σταρχιδιστής"; Τέλειο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ευχαριστώ πολύ παιδία!
    Λυπάμαι αν αγχωσα κάποιους,η πρόθεση μου ήτανε η "προειδοποίηση".
    Πάντως,φυσικά,ο τρόπος που το αντιμετωπίζεις εξαρτάται και απο το χαρακτήρα σου,και ίσως για αυτο να το πήρα λίγο...στραβά.

    Αυτο με τη μουσική είναι αλήθεια.Δυστυχώς,πολύ χρόνο για χαλάρωση δεν υπάρχει.Ο ύπνος το βράδυ άντε και καμια ωρίτσα στα μέσα της ημέρας.Αλλα τώρα εγω εκτιμάω το κάθε λεπτό που κάθομαι και περνάω υπέροχα:)

    Καλή σας δύναμη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. fetos edwsa kai egw, thetiki kateuthinsi hmoun, sumfwnw me osa les kai exw na prosthesw pws akoma kai se ena mathima den grapseis kala tha peraseis auton pou egrapse se ola xalia. den teleiwnei edw h zwh ama kati to thes poly ton vriskeis ton dromo. kala apotelesmata!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ναί,έχεις απόλυτο δίκιο σε αυτο Ανώνυμε.Σε ευχαριστώ πάρα πολυ για το σχόλιο σου,σου έυχομαι και εσένα καλά αποτελέσματα και ένα ακόμα καλύτερο καλοκαιράκι:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πωωω μου θύμησες πολλές καταστάσεις τώρα πολύ ωραία πράγματα και όντως χρήσιμα ,για τα παιδιά που τώρα ξεκινάνε έχω απλά να πω ότι θα είναι μία δύσκολη χρονιά αλλά θέλει ψυχραιμία, όταν αρχίσεις να ονειροπολείς τις μέρες που καθόσουν μην προσπαθήσεις να κάνεις ασκήσεις φυσικής ή μαθηματικά ή ακόμα χειρότερα να μάθεις παπαγαλία, η λέξη πίεση δεν είχε ποτέ καλή σημασία.Απλά κάτσε και χάζεψε, κάτσε και μέτρα τις μύγες στον αέρα θυμάμαι μου είχε πει μία κυρία.Και όπως είπε και η Εύα θα αρχίσεις να εκτιμάς τα πιο απλά πράγματα όπως το μαλακό στρώμα στο κρεβάτι σου.Υπομονή λοιπόν και επιμονή

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. χαχαχα ευχαριστω για την συμπλήρωση!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή