NEA: Τίποτα προς το παρόν...

Τετάρτη 27 Ιουνίου 2012

Μαμά, κοίτα ένα ζόμπι!

 


του Αλέκου Παπ.


Σάλος έχει δημιουργηθεί στην Αμερική μετά από τέσσερα άσχετα μεταξύ τους περιστατικά με τις φημολογίες περί "επίθεσης των ζόμπι" να φουντώνουν με τον καιρό. Το θέμα έχει πάρει τεράστιες διαστάσεις, αφού η αναζήτηση για ένα υποτιθέμενο ιό που μετατρέπει τους νεκρούς σε ζόμπι έχουν ανέβει στην τρίτη θέση των αναζητήσεων στο ίντερνετ στις Η.Π.Α.. Να φανταστείτε ότι το Κέντρο Ελέγχου και Επιδημιών αναγκάστηκε να ενημερώσει τους Αμερικάνους ότι δεν υπάρχει κίνδυνος περί εμφάνισης επιδημίας που μετατρέπει τους νεκρούς σε ζόμπι.

Το Σάββατο στις 26 Μαίου του 2012 ένας άντρας σε κατάσταση αμόκ έφαγε το 75% του προσώπου ενός άλλου . Οι αστυνομικοί του φώναζαν να σταματήσει αλλά αυτός συνέχιζε να τρώει με μανία και λαχτάρα το πρόσωπο του άτυχου άνδρα. Χρειάστηκαν έξι πυροβολισμοί για να τον σταματήσουν. Η φιλενάδα του "ζόμπι" επιβεβαίωσε τους αστυνομικούς ότι ο φίλος της όταν έφυγε από το σπίτι ήταν ήρεμος, κρατούσε την βίβλο στο χέρι του και δεν είχε πάρει ναρκωτικά, ενώ δεν είχε παρουσιάσει συμπτώματα βίας στο παρελθόν. Το γεγονός αυτό ανησύχησε τους Αμερικάνους που πίστεψαν ότι αυτός ο άνδρας εμφάνισε συμπτώματα ζόμπι.


Ένας φοιτητής πάλι, μαχαίρωσε μέχρι θανάτο τον άτυχο συγκάτοικο του, έφαγε την καρδιά και το μυαλό του(!!!) και αποθήκευσε το κρανίο και τα χέρια του θύματος σε ένα μπαούλο.


Γιά το τρίτο περιστατικό μεταφερόμαστε στον Καναδά που ένας πορνοστάρ έδεσε τον εραστή του στο κρεβάτι του έκοψε το κεφάλι με παγοκόπτη τον τραυμάτησε σοβαρά και...... έκανε σεξ μαζί του!!! Μάλιστα, διάβασα ότι έβγαλε και βίντεο. Ο ίδιος ο άνδρας είχε κατηγορηθεί στο παρελθόν μετά από βίντεο που σκοτώνει τα γατάκια του κλείνοντας τα σε σακούλα και ρουφώντας τον αέρα με ηλεκτρονική σκούπα.

Το τέταρτο και τελευταίο περιστατικό κανιβαλιστικής επίθεσης καταγράφηκε στο Σιάτλ, όπου ένας άντρας αποκάλυψε στην αστυνομία ότι, ενώ βρισκόταν στο μπαρ, του επιτέθηκε ένας όχλος από ζόμπι. Οι αστυνομικοί τον βρήκαν σε άθλια κατάσταση , γεμάτο με αίματα.


Οι Αμερικάνοι, λοιπόν συνέδεσαν τα τρία αυτά πειστατικά και άρχισαν να διαδίδουν φήμες περί εξάπλωσης των ζόμπι. Πολλοί είναι αυτοί που εκμεταλλεύτηκαν τις αυτές επιθέσεις και μέσω του διαδικτύου άρχισαν να προμηνύουν φήμες για μία ενδεχόμενη ασθένεια που μετατρέπει τους νεκρούς σε νεκροζώντανα τέρατα.

Το πιο περίεργο κατά την γνώμη μου είναι ότι οι Αμερικάνοι τους πίστεψαν, αφού δεν είναι λίγοι αυτοί που μέχρι και εξοπλισμό για να αντιμετωπίσουν τα ζόμπι, αγόρασαν. Οι Αμερικάνοι μάλλον δεν έχουν μάθει να επεξεργάζονται τις πληροφορίες που δέχονται. Πιστεύω λοιπόν, ότι πιο ανησυχιτικό είναι το γεγονός ότι πίστεψαν τα λόγια του κάθε διεστραμμένου, που δεν έχει να ασχοληθεί με κάτι ουσιαστικό. Ίσως να παίζουν πολλά βιντεοπαιχνίδια, εσείς τι λέτε;

6 σχόλια:

  1. πω ρε...οτι τους λενε το πιστευουνε...ηλιθιοι ρομποτικοι ανθρωποι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. εγώ το 'βαλα γιατί αντί να το βάλεις, έγραψες πως το ξέχασες :Ρ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ναι το ξέρω. το ξέχασα το πρωι, το θυμήθηκα το μεσημέρι και το ξαναξέχασα μετά. αλλά μετά το θυμήθηκα
    ο αλέκος είμαι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αυτά τα διεστραμμένα πράγματα συμβαίνουν στο κόσμο εδώ και πολλά χρόνια τώρα γιατί το έχουν ερμηνεύσει έτσι δεν ξέρω,αλλά ισχύει ο κόσμος έχει μηχανοποιηθεί και κυριότερο ρόλο έχουν παίξει τα ΜΜΕ που ότι λένε τα πιστεύουμε δεν έχουμε πια προσωπική άποψη και βέβαια το άτομο δεν έχει τη δυνατότητα να εκφραστεί.Αυτό το αποτέλεσμα το είχαν σκεφτεί από καιρού αυτοί που έχουν την εξουσία και τον τρόπο που θα το έκαναν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Συμφωνώ μαζί σου Λάμα. Τώρα τελευταία βέβαια, στην Ελλάδα η δύναμη των ΜΜΕ έχει αρχίσει να μην επηρεάζει όλα τα κομμάτια της κοινωνίας μιας και δημιουργούνται και καινούρια ΜΜΕ από απλούς, αγνούς πολίτες.

    Οσον αφορά τα υπόλοιπα, γι' αυτό λένε ότι "στόχος είναι το μυαλό και όχι η τσέπη". Αν μας πάρουν το μυαλό, θα μας πάρουν εύκολα και την "τσέπη".

    ΑπάντησηΔιαγραφή