NEA: Τίποτα προς το παρόν...

Παρασκευή 15 Ιουνίου 2012

Στον κόσμο που μεγάλωσα...




της eva0mwah


Μεγάλωσα σε ένα κόσμο που μιλάει για ειρήνη ενώ δημιουργούνται καθημερινά νέα πυρηνικά όπλα.


Μεγάλωσα σε ένα κόσμο που τα σπίτια είναι μεγάλα αλλά οι οικογένειες μικρές.


Μεγάλωσα σε ένα κόσμο που υπάρχουνε άπειρες ασχολίες να κάνεις στον ελεύθερό σου χρόνο, αλλα ποτέ δεν έχεις καιρό για χαλάρωση.


Μεγάλωσα σε ένα κόσμο όπου υπάρχει πολύ φαγητό ,και όμως ο μισός πληθυσμός υποσιτίζεται.


Μεγάλωσα σε ένα κόσμο όπου ξέρουμε σχεδόν τα πάντα για τη σωστή διατροφή και υγεία του ανθρώπου όμως υπάρχει περισσότερο τυποποιημένο φαγητό από ποτέ.


Μεγάλωσα σε ένα κόσμο που μιλάει για τη δημοκρατία αλλα εγώ μόνο φασισμό και χούντα βλέπω.


Μεγάλωσα σε ένα κόσμο όπου πηγαίνουν περισσότεροι άνθρωποι απο ποτέ σχολείο,και όμως εγώ δεν βλέπω καλους τρόπους στα λεωφορεία.


Μεγάλωσα σε ένα κόσμο που πολλοί δημιουργούν τραγούδια, λίγοι όμως δημιουργούν ψυχή.


Μεγάλωσα σε ένα κόσμο όπου υπάρχει ελευθερία έκφρασης αλλα μόνο επιλεγμένες ειδήσεις βγαίνουν στα ΜΜΕ.


Μεγάλωσα σε ένα κόσμο με πάρα πολλούς ψυχολόγους και αναλογικά περισσότερα ψυχολογικά προβλήματα.


Μεγάλωσα σε ένα κόσμο που είναι δύσκολο να παντρευτείς και έυκολο να χωρίσεις.


Μεγάλωσα σε ένα κόσμο ενημέρωσης και επικοινωνίας, αλλά δεν ξέρω το όνομα του γείτονά
μου.


Μεγάλωσα σε ένα κόσμο με περισσότερα αγαθά απο ποτέ και λιγότερη αλληλεγγύη προς το φτωχό.


Μεγάλωσα σε ένα κόσμο που μισει το ρατσισμό, αλλά ο Αλβανός εξακολουθεί να είναι κλέφτης, ο Πακιστανός βιαστής και οι Γάλλοι να μην πλένονται.


Μεγάλωσα σε ένα κόσμο που μιλάει για ισότητα και δικαιώματα αλλά οι 2 στους 3 ανθρώπους δεν έχουνε πρόσβαση στο νερό και το 80% του πληθυσμού επιβιώνει με λιγότερο απο 10$ την ημέρα.


Μεγάλωσα σε ένα κόσμο όπου οι κοινωνίες είναι ζάμπλουτες, ο λαός όμως πάμφτωχος.


Μεγάλωσα σε ένα κόσμο όπου ο γιατρός προσπαθεί να σε πεθάνει, ο δικηγόρος να σε κοροιδέψει, ο αστυνομικός να σε φυλακίσει και το κράτος να σε κλέψει.


Ε λοιπόν μεγάλωσα, και δεν μου αρέσει καθόλου αυτό...

12 σχόλια:

  1. ούτε κι εμένα!Δυστυχώς έχεις απόλυτο δίκιο σε όλα. Μεγαλώσαμε σε ένα κόσμο γεματό ανθρώπους με εμπειρίες και γνώσεις έτοιμοι να τις μοιραστούν με τον υπόλοιπο κόσμο αλλά μένουμε πλέον πίσω από ένα τοίχο προστασίας που έχουμε χτίσει οι ίδιοι σιγά σιγά είτε λόγω δυσάρεστων καταστάσεων είτε λόγω ευχάριστων και καθόμαστε πίσω από αυτό το τοίχο ελπίζοντας πώς κάποια μέρα με λίγη δόση μαγείας και τύχης θα καταφέρουμε το απραγματοποίητο και πως όλα τα καλά του κόσμου θα έρθουν σε μας χωρίς καμία προσπάθεια!!!Θέλουμε έναν κόσμο καλύτερο τόσο για μας όσο και για τις υπόλοιπες γενιές ας γκρεμίσουμε λοιπόν τον τοίχοο!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και εγώ μια μέρα συνειδητοποίησα τι πραγματικά κρύβεται κάτω από την επιφάνεια του κόσμου. Πιστεύω όμως πως αν δεν παλέψεις για το καθένα μοναχός σου, δεν μπορείς να περιμένεις από τους άλλους να το κάνουν και για σένα. Όλα τα προηγούμενα αναφέρονται σε ανθρώπους με ιδανικά και αξίες οι οποίοι είναι ελάχιστοι στις μέρες μας. Όλοι μας όμως κρύβουμε κάπου μέσα μας ένα καλό πρόσωπο με ανθρωπιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μπράβο ρε Εύα τέλειο άρθρο! Μέσα σε λίγες προτάσεις λες πάνω-κάτω τα περισσότερα από αυτά που προσπαθούμε να πούμε 8 μήνες τώρα από αυτό το blog.

    Ας αρχίζουμε να αλλάζουμε ο καθένας προσωπικά και, αναπόφευκτα, θα έρθει και η γενικότερη αλλαγή προς το καλύτερο. (Μέσα στην προσωπική αλλαγή του καθενός, συμπεριλαμβάνω και την προσπάθειά του να αλλάξει τους γύρω του)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. σορρυ παιδες,αλλα οσο και να αλλαξουμε ολοι υπαρχει ενας τοιχος που αποτελειται απο ατομα που δεν αφηνουν περιθωρια αντιδρασης.Αρα καθιστε στα αυγα σας :p (πλακα κανω μπόις,αλλα δυστυχως ετσι θα μινουμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Εγώ φίλε ανώνυμε διαφωνώ. Σκέψου πως ήταν ο κόσμος μας το 1900 και πως είναι τώρα. Εχουν γίνει τεράστιες αλλαγές...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ρε παιδια εν μερει εχει ενα μικρο δικιο!κλοουν,ναι ο κοσμος εχει αλλαξει αλλα παραμενει σκατα.στοχος ολων ειναι ο κοσμος να γινει οπως εμεις θελουμε.καθε γενια αυτο προσπαθουσε αλλα αν κυβερναται απο μαλακες τι περιμενεις?αν πιστευετε οτι παμε σε σωστο δρομο τοτε τι να πω...πρεπει να δρασουμε!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ποτέ τίποτα δεν ήταν ιδανικό. Εννοώ πάντα οι γενιές παραπονιόντουσαν για τις κυβερνήσεις και τα λοιπά. Σημασία έχει τι κάνουμε από εκεί και πέρα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. στοχος ηταν παντα το ιδανικο ανεξαρτητα απο τις λιγες πιθανοτητες υλοποιησης του..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. λογια ςραια που πρεπει να ακουσουν ολοι....μπραβο ευα ειμαστε περηφανοι για εσενα!!!!ΜΠΡΑΒΟ ΣΟΥ ¨)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Εγω πάλι πιστεύω πως το αν θα γκρεμίσουμε τους ''τοίχους'' ή οχι εξαρτάται απο εμάς και πάλι,επιστρέφουμε στο πρώτο σχόλιο της theony18 όπου λέει πως πρέπεει να αρχίσουμε τα τρυπάνια και τα σφυριά;)

    Αμα ο κάθε ένας ήτανε υπέυθυνος για τον εαυτό του και λιγότερο εγωιστής τότε αυτό θα ήτανε ντόμινο,και θα άλλαζαν τα πάντα.Και έτσι ακριβώς όπως πέφτουνε τα τουβλάκια απο το ντόμινο,θα έπεφτε και ο τοίχος.Πάαλι φιλοσόφισα σήμερα:P

    ΑπάντησηΔιαγραφή