NEA: Τίποτα προς το παρόν...

Πέμπτη 7 Ιουνίου 2012

Όποιος νύχτα περπατεί, λάσπες και σκατά στο φασισμό.




του Clown

(Δε σκόπευα να γράψω τίποτα σήμερα, αλλά -δυστυχώς- επιβάλλεται.)

Γυρίζω σπίτι λοιπόν και βλέπω έκπληκτος μία ολόκληρη κοινωνία να βρίζει τη Χρυσή Αυγή επειδή ο εκπρόσωπος τύπου της, Ηλίας Κασιδιάρης, χτύπησε τη Λιάνα Κανέλλη κατά τη διάρκεια πρωινής εκπομπής και, μόλις είχε διακοπεί η ζωντανή μετάδοση, έδειρε τον Παπαδάκη, διάφορους κάμεραμαν και έσπασε την πόρτα του στούντιο για να ξεφύγει.

Όλοι αυτοί που βρίζουν, ξεχνούν ότι εδώ και αρκετά χρόνια η Χρυσή Αυγή χτυπάει καθημερινά μετανάστες -λαθραίους και μη- στους δρόμους των μεγάλων πόλεων της χώρας μας- και κυρίως της Αθήνας. Είναι δηλαδή η Λιάνα Κανέλλη ανώτερη από όλους εκείνους τους μετανάστες που έχουν χτυπηθεί-δολοφονηθεί; Προφανώς και η πράξη είναι πιο ακραία και προκλητική όταν γίνεται "στον αέρα" μιας εκπομπής, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι οι υπόλοιπες πρέπει να γίνουν αποδεκτές και να τις ξεχάσουμε.

Επιπλέον, μας λένε ότι η αστυνομία αναζητεί τον "κύριο" Κασιδιάρη για να τον στείλει στο αυτόφωρο και να (ξανα)δικαστεί. Ξεχνάνε όμως, ότι οι αστυνομικοί ψήφισαν κατά 50% Χρυσή Αυγή.

Τέλος, τα μέλη της Χρυσής Αυγής δε λαμβάνουν υπόψιν ότι είναι πολύ λίγα και ότι οι αντιφασίστες είναι εκατοντάδες φορές περισσότεροι. Μόνο και μόνο οι φανατικοί αναρχικοί να τους "πολεμούσανε" κατά μέτωπο, οι φασίστες θα είχαν -και έχουν- αρκετά μεγάλο πρόβλημα. Τι γίνεται όμως όταν σε πολεμάνε δεκάδες χιλιάδες άτομα; Αριστεροί, δεξιοί, αντιεξουσιαστές, αναρχικοί, αμεσοδημοκράτες και αδιάφοροι για την πολιτική αλλά όχι για το φασισμό; Ε, δεν είναι περισσότεροι από τους Χρυσαυγήτες; Σαφώς και είναι. Ενάντια στο φασισμό ενώνονται διάφορες, διαφορετικές ιδεολογίες και -συνήθως- τον νικάνε. Αυτό θα γίνει και τώρα.



Υ.Γ.: Προσωπικά πιστεύω ότι ο φασισμός δεν "τσακίζεται" τσακίζοντας στο ξύλο τους υποστηρικτές του, αλλά εφαρμόζοντας πιο πολιτισμένες μεθόδους, δείχνοντας έτσι την ανωτερότητα των αντιφασιστών από τους φασίστες και το χαμηλότατο επίπεδο των δευτέρων. Η βία, για μένα, δικαιολογείται μόνο ως άμυνα και πρέπει να αποφεύγεται. Υστερόγραφο υστερογράφου: Η εικόνα που έχω βάλει επάνω, είναι συμβολική.

Υ.Γ.2: Από αυτό εδώ το blog έχουμε αναφερθεί αρκετές φορές στη Χρυσή Αυγή και τις πράξεις της.

3 σχόλια:

  1. η εικονα απλα λεει πολλα...επισης ειναι εν μερει σωστο αυτο που λες στο ΥΓ.1 αλλα πιστευω πως η βια πρεπει να χρησιμοποιηθει αν συνεχιστουν τετοιες ενεργειες..εκτος και αν θεωρειται αμυνα αυτο.Ακομα,σου λεω δεν προκειται να παθει κατι ο μαλακας ο κασιδιαρης απο αστυνομια για το λογο που λες..αλλα σιγουρα μπαινει στο στοχαστρο ολων των συνηδητοποιημενων(δεν θυμαμαι πως γραφεται) πολιτων...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. * συνειδητοποιημένων ;)

    Ο Τζον Λένον έλεγε ότι: "Η μη χρήση βίας είναι το μεγαλύτερο όπλο μας ενάντια στο σύστημα."

    Η βία πιστεύω πρέπει να είναι η τελευταία επιλογή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. καλα εννοειται ρε τελευταια επιλογη,αλλα δεν αν δεν καταλαβαινουν και δε σεβονται η αλλη τη γνωμη σου και σε χτυπανε τοτε νομιζω η βια πρεπει να χρησημοποιηθει..ΠΑΝΤΩς σωστο αυτο του λενον΄γινεται εκτεταμενη βια δεν οδηγει σε τπτ απλα μασ κανει ιδιους με αυτους τους μαλακες.. ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή