NEA: Τίποτα προς το παρόν...

Τρίτη 5 Ιουνίου 2012

4 λόγοι να μισείς τους γείτονες.


της Πόπης

 1.      Τρίτη πρωί, και ενώ ήλπιζα πως σήμερα θα κατάφερνα να κοιμηθώ λίγες ώρες παραπάνω επειδή δεν γράφω, 7:30 είχα πεταχτεί –στην κυριολεξία- από το κρεβάτι! Του γείτονα βλέπετε του κάυλωσε να φτιάξει ασανσέρ!! Ο παππούς στα 65 του συνειδητοποίησε πως δεν μπορεί να ανέβει τις σκάλες. Ε, και επειδή δεν είχε που να ξοδέψει τα λεφτά του, είπε να φτιάξει ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ -παρακαλώ- ασανσέρ. Για να πηγαίνει σπίτι του τα τελευταία 20 χρόνια της ζωής του. Που ο μοναδικός λόγος για να βγαίνει από αυτό, είναι για να πηγαίνει στο νοσοκομείο και άντε μέχρι το νεκροταφείο να δει κανά φίλο του…

2.      Σάββατο βράδυ και ενώ είχα αποφασίσει να μείνω μέσα να δω καμία ταινία, να μορφωθώ ρε παιδί μου, γύρω στις 10 αρχίζει να δονείται όλο το σπίτι. Πετάγομαι από τον καναπέ, έντρομη να δω τι συμβαίνει. Ξαφνικά συνειδητοποιώ πως αυτός ο ενοχλητικός ήχος που ακούω, είναι μπιτάκια από την διπλανή πολυκατοικία (όχι φυσικά αυτή του παππού). Για το υπόλοιπο βράδυ, όχι ταινία δεν κατάφερα να δω, αλλά έμεινα ξύπνια και μέχρι τις 4 που τέλειωσε το πάρτυ..

3.      Τις προάλλες είπα να διαβάσω για αλλαγή στο μπαλκόνι. Με τόση ζέστη μέσα στο σπίτι ένιωθα σαν κοτόπουλο στο φούρνο. Μέγα λάθος! Διότι την στιγμή που βγήκα έξω, η γειτόννησα άπλωνε μπουγάδα μιλώντας στο τηλέφωνο. Αντί για την ιστορία, έμαθα απ' έξω τα καλοκαιρινά της ψώνια, ενημερώθηκα για τα προσωπικά των συναδέλφων της και φυσικά για τα ενδοοικογενειακά της προβλήματα. Τελικά αφού κατάφερε να μου πάρει το κεφάλι, αποφάσισα να γίνω ψητό κοτόπουλο. 

4.      Στις αρχές της χρονιάς, και ενώ τρώγαμε οικογενειακά μεσημεριανό, ακούσαμε φωνές. Βγήκαμε λοιπόν στη βεράντα και είδαμε τον γείτονα (αυτός είναι ο παππούς που μένει από την άλλη πλευρά) να τσακώνεται με την γιαγιά μου (η οποία μένει στην πολυκατοικία μας). Μετά από λίγες μέρες έμαθα πως τον γείτονα τον ενοχλούσαν τα δέντρα μας που πέφτανε λέει στην αυλή του και τη λερώνανε. Απαιτούσε να τα κόψουμε. Άρχισε να φωνάζει την γιαγιά κολώγρια και άλλα λοιπά και έτσι αποφασίσαμε να του κάνουμε την χάρη- για να μας αφήσει στην ησυχία μας. Οι τύψεις μας κυνηγάνε ακόμα, αφού και οικολογική καταστροφή ήτανε, και ο παππούς πέθανε.

8 σχόλια:

  1. 1. όπως λες "τα τελευταία 20 χρόνια" είναι σα να λες "τον τελευταίο μήνα". 20 χρόνια είναι άπειρα. Ελπίζω να ξέρεις ότι είσαι κάτω από 20 χρονών :P

    2. Μπορούσες να βάλεις λαϊκά στη διαπασών για να τους χαλάσεις το πάρτυ.

    3. Διαβάζεις;

    4. R.I.P. (στα δέντρα)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. 1. Είναι πολύ λίγα χρόνια για να φτιάξεις ολόκληρο ασανσέρ!
    2. Τα σιχαίνομαι τα λαικά οπότε θα ήταν άσκοπο.
    3. Που και που...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αλέκο, Ψηλόκαρδε Θεοί!!
    Πόπη: 1. Ανεβοκατέβαινε εσύ σκαλιά μέχρι τα 85 σου.
    2. Βάλε κάτι άλλο
    3. Κατάλαβα. Διάβασες όσο η άλλη άπλωνε τα ρούχα της (5 λεπτά)
    4. ;;;
    5 Κάνω πλάκα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ρε μάγκες, κάποιος έχει προτείνει στο google αυτήν την ανάρτηση.
    Δείτε, πάνω από τις ετικέτες που έχει ένα +1, σημαίνει ότι κάποιος το πρότεινε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. οχ!!!! ναι! άντε πόπη και εις ανώτερα!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή