NEA: Τίποτα προς το παρόν...

Πέμπτη 19 Απριλίου 2012

Την ημέρα των εκλογών, σχηματίζουμε τη δική μας κυβέρνηση!

Περισσότερες λεπτομέρειες για το κείμενο και τη "φάση" γενικότερα θα μάθετε την Κυριακή μιας και για τρεις μέρες δε θα έχω επαφή με iderne. (να μπείτε όμως γιατί θα έχει πολύ ενδιαφέρον...)

Δυόμισι χρόνια τώρα, παρακολουθούμε ένα θέατρο, μία τραγωδία -ή καλύτερα μία κωμωδία- που επηρεάζει άμεσα την αξιοπρέπειά μας, το μέλλον μας και τις ζωές μας γενικότερα. Σε αυτήν την παράσταση, επιλέξαμε -από τη θέση του θεατή- το σκηνοθέτη ο οποίος με τη σειρά του επέλεξε τον παραγωγό και, έπειτα, διαλέξανε μαζί τους ηθοποιούς. Η παράσταση όμως δεν είχε καμία σχέση με αυτήν που πληρώσαμε να δούμε μιας και ο σκηνοθέτης είχε συμφωνήσει από πριν το σενάριο χωρίς να μας το πει, η τιμή του εισιτηρίου αυξήθηκε κατακόρυφα αφού οι παραγωγοί ισχυρίστηκαν ότι το κόστος ήταν πολύ μεγαλύτερο από αυτό που είχε υπολογιστεί, ενώ οι ηθοποιοί μας έπεισαν πως τελικά, άξιζε τον κόπο.

Όλα αυτά ίσως δε βγάζουν νόημα. Αν όμως στη θέση του σκηνοθέτη βάλουμε την κυβέρνηση, στη θέση των παραγωγών την τρόικα και τις τράπεζες και στη θέση των ηθοποιών τους μεγαλοδημοσιογράφους, τότε όλα εξηγούνται.

Την Κυριακή 6 Μαίου, καλούμαστε να εκλέξουμε δημοκρατικά τους τυρράνους μας για τα επόμενα τέσσερα χρόνια, γνωρίζωντας από πριν πως δε θα πράξουν ό,τι υποσχέθηκαν. Και ρωτάμε:

Πως θα σιγουρευτούμε ότι ένα καθεστώς που εδώ και 2 χρόνια το μόνο μέσο που χρησιμοποιεί για να παραμένει στην εξουσία είναι η βίαιη καταστολή, δε θα νοθεύσει το εκλογικό αποτέλεσμα;

Πως είναι δυνατόν να νομίζουμε ότι καθορίζουμε το μέλλον με την ψήφο μας όταν το δικαίωμα σε αυτήν μας παραχωρείται από έναν πρωθυπουργό που διορίστηκε από μία κυβέρνηση που εκλέγχθηκε λέγοντας ψέματα;

Με ποιά λογική, λοιπόν, ελπίζουμε σε μία αλλαγή μέσα από αυτές τις εκλογές;

Το σκεπτικό μας, είναι να δείξουμε πως αγνοούμε τις δομές τους και οργανώνουμε δικές μας.

Γι’ αυτό καλούμε τον κόσμο να συγκεντρωθεί στις πλατείες την ημέρα των εκλογών και να οργανώσει λαικές συνελεύσεις επί τόπου. Όπου πραγματοποιηθούν, θα αναδειχθούν αιρετοί, ανακλητοί αντιπρόσωποι, οι οποίοι με τη σειρά τους θα συγκεντρωθούν πανελλαδικά για να δηλώσουν ποιόν και τι εκπροσωπούν.

Η πρώτη συνάντηση θα έχει συμβολικό χαρτακτήρα και μοναδικό θέμα την ανάδειξη της εξουσίας των λαικών συνελεύσεων. Αφού δημιουργηθεί το δίκτυο, οι συνελεύσεις προχωρούν αυτόνομα ή συντονισμένα στις δράσεις τους. Από ‘κει και πέρα, όλα θα έχουν μπει στο δρόμο τους και η πραγματική δημοκρατία, που οι αποφάσεις θα παίρνονται από εμάς για εμάς, δε θα φαντάζει πλέον τόσο μακρινή.

Υ.Γ.: Όλο αυτό φαίνεται κάτι το ουτοπικό, αλλά με τη συμμετοχή του καθενός μας ξεχωριστά, μπορεί να γίνει πραγματικότητα!

Συνέλευση στο Σύνταγμα την Κυριακή 22/4 στις 18.00 για να οργανώσουμε καλύτερα το κάλεσμα και να αποφασίσουμε δράσεις σχετικά με τη διάδοσή του.

Εμείς, Αυτός, Εκείνος, Μία, Αυτοί, Αυτή, Ένας, Κάποιος άλλος. ΕΣΥ;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου