NEA: Τίποτα προς το παρόν...

Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2011

Εμπειρίες υπάρχουν..

της Στελλίνας Σεμπάστιαν

Πρόσφατα διάβασα ένα άρθρο: «Η ζωή είναι στερημένη και οι εμπειρίες που μας προσφέρει περιορισμένες.Ευτυχώς όμως ο άνθρωπος έχει τη λογοτεχνία για να διευρύνει το λεξιλόγιο και τις απόψεις του. Έχει τον κινηματογράφο για εμπλουτίσει τις εμπειρίες του για διάφορα περιστατικά. Έχει τις εφημερίδες για να συλλέξει πληροφορίες. Έχει το facebook για να επικοινωνήσει. Αυτά και μόνο αυτά είναι τρόποι  στο να κερδίσει ο άνθρωπος εμπειρίες»

Από τη μία πλευρά έχει δίκιο γιατί όλοι οι άνθρωπο έτσι δρουν σήμερα.

Από την άλλη το «άρθρο» δεν αναρωτήθηκε πως θα μπορούσαν να δράσουν. Ότι διαβάζουν στα μυθιστορήματα δε θα αργήσουν να το συναντήσουν και στην πραγματικότητα φτάνει να το κυνηγήσουν.Το «άρθρο» επίσης δεν ανέφερε πως αν βγάλουν το μυαλό τους από την τηλεόραση και το Dvd μπορεί να βρεθούν σε καταστάσεις που θα μοιάζουν με ταινία. Κι έτσι φτιάχνουν ένα δικό τους μυθιστόρημα και ένα δικό τους έργο. Το «άρθρο» επίσης δεν ανέφερε πως το να μαθαίνεις τα νέα του κόσμου μέσα από τον «τύπο» μπορεί να είναι πολύ εύκολο(απλά πας μέχρι το περίπτερο), το να ζήσεις όμως αυτά που θα διάβαζες στην εφημερίδα είναι πολύ καλύτερο. Το «άρθρο» επίσης ξέχασε να αναφέρει πως στο facebook πατάς απλά ένα κουμπί, ο καλύτερος τρόπος όμως να επικοινωνήσουν δύο ή και παραπάνω άνθρωποι είναι πρόσωπο με πρόσωπο..
Για όσους  λοιπόν τα παραπάνω δείχνουν πολύπλοκα, το λέω και πιο απλά: Υπάρχουν χίλιες δυο εμπειρίες και στιγμές εκεί έξω που μας περιμένουν με ανυπομονησία.Και όταν λέω εκεί  έξω, ενοώ  έξω από τα βιβλία, έξω από την τηλεόραση,έξω από την εφημερίδα και έξω από το facebook.Δηλαδή πρόσωπο με πρόσωπο..

Στελλίνα-Σεμπάστιαν

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου