NEA: Τίποτα προς το παρόν...

Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2012

Επεισόδια στο 1ο Λύκειο Χολαργού.


του Clown

Επεισόδια σημειώθηκαν σήμερα το πρωί στο 1ο Λύκειο Χολαργού, όταν -σύμφωνα με πληροφορίες- δύο αστυνομικοί, ένας ειδικός φρουρός και δύο ασφαλίτες (!!) σκαρφάλωσαν από τα κάγκελα της πίσω πόρτας και συνεπλάκησαν με μαθητές. Μάλιστα, ορισμένοι εκ των μαθητών τραυματίστηκαν ελαφρά στην προσπάθειά τους να απομακρύνουν τους αστυνομικούς, οι οποίοι εν τέλει δεν κατάφεραν να ανοίξουν το σχολείο.

Προσωπική μου άποψη, είναι ότι δεν υπήρχε λόγος να ξεκινήσει καν η κατάληψη, αλλά προφανώς η εισβολή των αστυνομικών και των ασφαλιτών και ο μίνι ξυλοδαρμός μαθητών είναι το λιγότερο απαράδεκτα και πιθανότατα να δικαιολογούν τη συνέχισή της μέχρι να αποδοθούν ευθύνες.

Επίσης, είναι μία ακόμη ένδειξη ότι στην ουσία το πολίτευμά μας είναι πολύ πιο δικτατορικό απ' όσο νομίζουμε. Μην ξεχνάτε, ότι εχθές η αστυνομία κυνήγησε απρόκλητα, συνέλαβε με πρωτοφανή αγριότητα και βασάνισε διαδηλωτές που είχαν συγκεντρωθεί έξω από τα δικαστήρια σε ένδειξη αλληλεγγύης σε προηγούμενους συλληφθέντες. Την ίδια ώρα στη Δράμα, πολίτης πυροβόλησε δις, σε ευθεία βολή, μετανάστες που βρίσκονταν μέσα σε στρατόπεδο κράτησης και, φυσικά, ούτε λόγος για σύλληψη.

Αν αυτό δεν είναι ποινικοποίηση ιδεών, τότε τι σκατά είναι;

Υ.Γ.: Αναρωτιώμουν αν στην κατάληψη είχαν ναζιστικές και ελληνικές σημαίες (ναι, υπάρχουν άνθρωποι που τις βάζουν στον ίδιο χώρο) θα γινόταν ή όχι επίθεση;

Edit: Τα αιτήματα της κατάληψης:


Αιτήματα:

1. Να βρεθεί εναλλακτικός τρόπος διδασκαλίας στο μάθημα των αγγλικών και
να επιστραφούν τα χρήματα των μαθητών. Βρισκόμαστε σε δημόσιο σχολείο και το κράτος οφείλει να μας παρέχει ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΕΙΑ.

2. Οι καθηγητές καταχράζονται την εξουσία που τους δίνεται ξεπερνώντας πολλές φορές τα όρια,
μην αφήνοντας περιθώρια στους μαθητές να συζητήσουν και να αντιδράσουν στην κατάσταση.

3. Οι καθηγητές χαρακτηρίζουν και κρίνουν τους μαθητές δημόσια ενώ το αντίστοιχο δε συμβαίνει από την πλευρά των μαθητών στα πλαίσια της διδασκαλίας.

4. Οι μαθητές της τρίτης λυκείου θα έπρεπε να έχουν τους ικανότερους καθηγητές στις κατευθύνσεις τους, γιατί ειδικά στις μέρες μας πολλά παιδία δεν έχουν τη δυνατότητα να πληρώνουν φροντιστηριακή εκπαίδευση όπως απαιτεί έμμεσα το σύστημα.

5. Στις 2 Οκτωβρίου 2012 το σχολείο βρισκόταν υπό κατάληψη. Ένας καθηγητής κάλεσε την αστυνομία με σκοπό τη λήξη της κατάληψης. Τελικά όλα αυτά είχαν ως αποτέλεσμα τη βίαιη είσοδο των ένστολων αστυνομικών στο χώρο του σχολείου, όπως επίσης και τον τραυματισμό μαθητών και μαθητριών του λυκείου μας. Και σας ρωτάμε λοιπον: Έχετε συναίσθηση του τι κάνατε; Θα κάνατε το ίδιο αν τα δικά σας παιδία ήταν μέσα στο σχολείο; Τέτοιες συμπεριφορές δεν οδηγούν σε λύση των προβλημάτων αλλά το επιδεινώνουν.Ζητάμε οι καθηγητές να δρουν έχοντας σκεφτεί τις πιθανές καταλήξεις και όχι να ενεργούν λανθασμένα εν βρασμό ψυχής. Ζητάμε οι καθηγητές να είναι δίπλα μας και όχι απέναντι μας.


Οι μαθητές του 1ου Γενικού Λυκείου Χολαργού


2 σχόλια:

  1. ΑΠΛΩΣ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΚΑΙ ΤΟ ΞΕΡΩ ΕΠΕΙΔΗ ΜΕΝΩ ΣΤΟΝ ΧΟΛΑΡΓΟ.ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΧΘΕΣΙΝΟ ΣΥΜΒΑΝ ΠΡΟΦΑΝΟΣ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΘΑ ΒΓΟΥΝ ΚΑΙ ΘΑ ΛΕΝΕ "ΟΟΟΛΟΙ ΟΙ ΜΠΑΤΣΟΙ ΕΙΝΑΙ ΜΟΥΝΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΕΡΝΟΥΝ".Η ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΟΠΟΤΕ ΟΤΙ ΣΥΜΒΕΙ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΟ ΚΑΙ ΑΥΤΟ.ΜΗΝ ΚΟΙΤΑΤΕ ΜΟΝΟ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΚΟΙΤΑΞΤΕ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΤΟΥΣ ΕΑΥΤΟΥΣ ΣΑΣ.ΔΕΝ ΛΕΩ ΟΤΙ ΕΙΜΑΙ ΣΥΜΒΑΤΙΚΟΣ ΑΠΛΩΣ ΟΣΟ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΜΕΙΣ ΠΑΡΑΝΟΜΟΙ ΤΟΣΟ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δηλαδή είναι το ίδιο να μαχαιρώσεις κάποιον και το ίδιο να ρίξεις βόμβα στο Σύνταγμα; Και τα δύο παράνομα είναι..

    (Δεν είπαμε εμείς ότι υπήρχε λόγος για κατάληψη ;))

    ΑπάντησηΔιαγραφή