NEA: Τίποτα προς το παρόν...

Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2012

Τόση Δημοκρατία είχαμε να δούμε από τη Χούντα.




του Clown

Όχι. Δεν είναι χούντα το να απαγορεύονται οι διαδηλώσεις. Ο νόμος που τέθηκε σε εφαρμογή ανήκει στο (δημοκρατικό) Σύνταγμά μας. Ντάξει, μπορεί να μην είναι δημοκρατικός, αλλά αφού ανήκει στο Σύνταγμα της χώρας που γέννησε τη Δημοκρατία, σίγουρα θα είναι.

Από την άλλη, γιατί όχι Χούντα; Ησυχία, τάξη και ασφάλεια θα υπάρχουν. Άρα κομπλέ. Τι τη χρειαζόμαστε την ελευθερία, την ισότητα, τη δικαιοσύνη, την αξιοπρέπεια; Μαλακίες. Ησυχία, τάξη και ασφάλεια.

Η Μέρκελ έρχεται στην Αθήνα για να μας χαρίσει απλόχερα τις τρεις αυτές καταστάσεις. Κι εμείς, αντί να την υποδεχθούμε με ορθάνοιχτες αγκάλες, κανονίζουμε διαδηλώσεις. Και αυτοί, απαγορεύουν τις διαδηλώσεις. Ησυχία τάξη και ασφάλεια δεν είπαμε; 

Βέβαια, μην είμαστε απόλυτοι. Απαγόρευσαν τις διαδηλώσεις σε ένα κομμάτι της Αθήνας. Στο υπόλοιπο μπορείτε να διαδηλώστε ελεύθερα και να σταματήσετε τη γκρίνια. Μόνο, μην ξεχάσετε, εκτός από τις μάσκες σας, να πάρετε και κανά χάρτη να ξέρετε που να διαδηλώσετε.

Δε νομίζω ότι χρειάζεται να γίνει λόγος για προληπτικές προσαγωγές και συλλήψεις. Προσωπική μου πρόβλεψη, πάνω από 1.000. Αυτό είναι καλό όμως, γιατί μόλις τους πάνε στη ΓΑΔΑ, θα είναι τόσοι πολλοί που θα νομίζουν τα ξένα ΜΜΕ ότι εισέβαλαν διαδηλωτές στα κεντρικά της Αστυνομίας και ότι έγινε εξέγερση στην Ελλάδα.

Εν τω μεταξύ, έπρεπε να έρθει η Μέρκελ και να απαγορευτούν οι διαδηλώσεις για να καταλάβει ο κόσμος ότι το συμφέρει να διαδηλώνει τοπικά και όχι στο κέντρο. Είναι, νομίζω, πιο εύκολο να καταλάβεις όλα τα δημαρχεία της Αθήνας, παρά τη Βουλή.

Πάντως, ο Σιδηρόπουλος μας είχε προειδοποιήσει. Τώρα, ήρθαν.



Και θα ξαναρθούν.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου