NEA: Τίποτα προς το παρόν...

Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου 2012

Το πιο γλυκό ναρκωτικό.



του Clown

Πολλοί, λένε ότι είναι αξία. Κάποιοι άλλοι υποστηρίζουν ότι πρόκειται για μία κατάσταση. Μερικοί, πιστεύουν ότι είναι συναίσθημα. Για μένα, είναι ναρκωτικό.

Άπαξ και βρεθείς σε μία συγκυρία (κατάσταση) κατά την οποία την αισθάνεσαι έντονα (συναίσθημα), αυτομάτως γίνεται ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα στη ζωή σου (αξία). Από τότε κι έπειτα, θέλεις συνεχώς να βρίσκεσαι σε μία παρόμοια κατάσταση ώστε να σου δημιουργείται το συγκεκριμένο συναίσθημα. Έχει γίνει πλέον κάτι σαν ναρκωτικό. 

Όταν αντιλαμβάνεσαι την παρουσία της, τα πάντα γύρω καλυτερεύουν. Αντιθέτως, όταν αντιλαμβάνεσαι την απουσία της, κάνεις τα πάντα για να αντιληφθείς την παρουσία της. Όπως ακριβώς κάνουν και οι ναρκομανείς για την πρέζα.

Με διάφορα πράγματα περνάς καλά. Με αυτήν όμως, περνάς πάντα καλά. Μπορεί και χωρίς αυτήν να ζήσεις πολύ ωραίες στιγμές. Με αυτήν όμως είναι δεδομένο ότι θα ζήσεις δεκάδες τέτοιες. Ότι και να συμβαίνει γύρω σου, άμα αυτή είναι κοντά σου, τίποτα δεν μπορεί να είναι άσχημο. 

Πιθανότατα λέτε ότι λέω βλακείες, αλλά ίσως να μην έχετε βρεθεί ποτέ στην κατάλληλη κατάσταση για να την αισθανθείτε. Ούτε εγώ όμως την έχω νοιώσει ποτέ στον μέγιστο βαθμό. Δεν ξέρω αν θα τη νιώσω. Δεν ξέρω καν αν υπάρχει μέγιστος βαθμός.

Δε μετριέται. Ούτε "συναισθάνεται". Απλά υπάρχει για να κάνει τον κόσμο μας ομορφότερο.


(Πριν λίγο καιρό, είχα ξαναπαρομοιάσει κάτι με ναρκωτικό.)
(Ο σκύλος της φωτογραφίας είναι ο Λουκάνικος)

4 σχόλια:

  1. Χμ...δεν μπορώ να καταλάβω άμα μιλάς για τον έρωτα ή γενικά,για κάποιο άλλο συναίσθημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν ξέρω σε τι αναφέρεσαι, πάντως περιγράφεις πολύ καλά την έννοια της αγάπης!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ειναι ερωτευμένος...........

    ΑπάντησηΔιαγραφή