NEA: Τίποτα προς το παρόν...

Τετάρτη 22 Αυγούστου 2012

Κάμπινγκ







Ο λόγος για τον οποίο ο γράφων ήτανε απών αυτες τις μέρες είναι απλός και ευκολοδιάκριτος άμα κανείς ρίξει μια ματία έξω απο το παραθυρό του: καλοκαίρι.

Και επειδή κάθε καλοκαίρι χωρίς έστω μια εξόρμηση είναι σαν χωνάκι χωρίς μπάλα παγωτό,έτσι και εγώ φέτος τίμησα τα Τροιζόνια(νησάκι απέναντι απο τη Νάυπακτο-καταπλητκικά) και τη Σύρο για ελέυθερο κάμπιγνκ.

Στο άκουσμα του ''πήγα για ελευθερο κάμπιγνκ'' ακούω διάφορα σχόλια,κραυγές,χειροκροτήματα,κακοπροέρετες κριτικές και λαμβάνω πολλές γκριμάτσες.''Κάμπινγκ?ΕΣΥ?Μονη σού?'Η μαζόχα είσαι ή τσιγούνα για να πληρώσεις ξενοδοχείο''

Η αλήθεια είναι πως για να πας κάμπινγκ-και ειδικά ελευθερο-χρειάζεται μια αρκετά μεγάλη δόση μαζοχισμού επειδή ''πολυτέλειες'' όπως καθισμα τουαλέτας και κρύο πόσιμο νερό εκλείπτουν αλλα απο την άλλη χρειάζεται μια ελάχιστη δόση χρημάτων.Οικονομικό και γεμάτο περιπέτειες.Τι άλλο θέλει κανείς?

Το κάμπινγκ είναι ίσως ο πιο ωραίος τρόπος να έρθεις σε επαφή με τη φύση.Να χαλαρώσεις,να αναπνεύσεις καθαρό αέρα,να δώσεις προσοχή σε πράγματα που ποτε δεν είχες παρατηρήσει (πχ ξόδεψα ίσως λίγη περισσότερη ώρα απο οτι θα έπρεπε βλέποντας ένα συγκεκριμένο σκαθάρι να σκάβει την άμμο),να ακούσεις τιτιβίσματα,τον αέρα,να αισθανθείς τον ήλιο διαφορετικά απο οτι κάνεις στη πόλη.Ή στη Μύκονο.

Στο κάμπινγκ πανω απο όλα μαθαίνεις να ζείς απλά.Κυρίες μου,ξεχάστε τα μανώ,τη τέλεια αποτρίχωση,το καταπληκτικό και ακριβέστατο eye-liner,τις μυρωδίες Coco Channel no 5 κτλ.
Κύριοί μου,ξεχάστε τις μπριζολίτσες και τα κοψίδια,το μαλακό σας μαξιλάρι,την άνεση της τουαλέτας για *γκουχου γκουχου* fap-fap και τη δροσιά του air condition σας.

Άμα θές τουαλέτα απλα σκαρφαλώνεις διακριτικά κανένα βουνό,άμα θες μαξιλάρι στην καλύτερη θα αγοράσεις απο τα μαξιλάρια που φουσκώνουνε,αμα χρειάζεσαι νερό πρέπει να κουβαλάς εξάδες απο το κοντινό χωρίο ενώ για μπάνιο πρέπει ή να κουβαλήσεις άλλες εξάδες ή να χρησιμοποιήσεις βιολογικό σαπούνι στη θάλασσα/λίμνη (δεν το συνιστω ΚΑΘΟΛΟΥ) ή να αγοράσεις ειδική ντουζίερα ή να μείνεις άπλυτος...

Επίσης,εκτος απο το οτι μαθαίνεις να ζείς απλά,μαθαίνεις να ζείς και ομαδικά.Όλοι γίνονται φίλοι με όλους,ο ένας προσέχει τη σκηνή του άλλου,όλοι λένε σε σπαστά ελληνικά ''Κα-καλημέρα'', ο ένας δανείζει και δανείζεται απο τον άλλον ενώ δεν είναι λίγες οι φορές που γίνονται re-unions και αποκτάς πολύ καλούς φίλους.

Τέλος,συνιστώ σε όλους να πάνε έστω μια φορά καμπιγνκ στη ζωή τους,είτε οργανωμένο είτε ελεύθερο, να αφήσουνε πίσω τους το άγχος της πόλης και τις σκωτούρες ''τι να βάλω,τι να φάω,τι να κάνω'' και να απολάυσουν τη ζωή με τα λίγα: ένα πάπλωμα, μακαρόνια, θάλασσα και άντε και για καμιά μπύρα το βράδυ...

Καλή συνέχεια καλοκαιριού σε όλους!!!

eva0mwah



2 σχόλια: