NEA: Τίποτα προς το παρόν...

Τετάρτη 11 Ιουλίου 2012

"Αυτοί" και "Εμείς".

του Clown



Αναρωτιέμαι και ψάχνω να βρω το λόγο που ένα δημοκρατικό πολίτευμα χρειάζεται τη χρήση τέτοιας έκτασης αστυνομικής βίας για να λειτουργήσει. Και, αναρωτιέμαι επίσης, κατά πόσο το πολίτευμα αυτό πρέπει να συνεχίσει να θεωρείται δημοκρατικό. Και, κατά πόσο παράνομη είναι η πράξη ενός διαδηλωτή να πετάξει πέτρα τη στιγμή που -χωρίς λόγο- τον πυροβολούν με πλαστικές σφάιρες. Και, γιατί αυτές οι εικόνες δεν παίζονται στην ελληνική τηλεόραση. 


Όλα αυτά συνοψίζονται στη φράση "Ή εμείς ή αυτοί!" που πρωτοακούστηκε το περασμένο καλοκαίρι στο Σύνταγμα. "Αυτοί", είναι οι άγνωστοι γνωστοί. Που κανένας δεν μπορεί να τους ορίσει. Διεφθαρμένοι πολιτικοί, καναλάρχες, τραπεζίτες, ιδιοκτήτες πολυεθνικών εταιριών και πολλοί άλλοι. Όλοι τους διεφθαρμένοι. Γνωστοί στους απλούς πολίτες, αλλά ουσιαστικά άγνωστοι μιας και λίγοι ξέρουν το πραγματικό τους πρόσωπο.


Από την άλλη, "Εμείς". Εμείς που ξέρουμε το πραγματικό τους πρόσωπο, εμείς που "τους έχουμε καταλάβει", εμείς που προσπαθούμε να τους διώξουμε. Εμείς οι "γνωστοί άγνωστοι". Έτσι, άλλωστε έχουν βαφτίσει όλους όσους προσπαθούν να τηρούν το ακροτελεύτιο άρθρο του Συντάγματος μας. 


Στο τέλος, πάντως, κάποιος θα νικήσει. Ή εμείς, ή αυτοί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου