NEA: Τίποτα προς το παρόν...

Παρασκευή 25 Μαΐου 2012

Saw "Saw".

του Ψηλόκαρδου Ντενεκέ






Δεν ξέρετε πόσο χαίρομαι που τελείωσε εκείνη η εμετική σειρά ταινιών του κώλου που λεγόταν "Saw" και επιτέλους έφυγε και από τη μόδα. Μα στη μόδα αυτό;

ΑΥΤΟ;;;;


Εντάξει, ας μην είμαστε άδικοι. Η πρώτη ταινία ήταν καλή. Για την ακρίβεια, αν την συγκρίνουμε με τις υπόλοιπες, είναι αριστούργημα. Ε, ο σκηνοθέτης της, James Wan, έχει κάποιου είδους ταλέντο στις ταινίες τρόμου --βλ. Dead silence, Insidious.

Αλλά η ευρηματικότητα της πρώτης ταινίας ήταν που έκανε τις υπόλοιπες ΤΟΣΟ κακές. Γιατί κατέστρεψαν ολοσχερώς κάτι που ξεκίνησε με καλές προθέσεις και έμπνευση.

Το κακό έγινε από το Saw II κι έπειτα και, για να ακριβολογούμε, από τη στιγμή που ανέλαβε τη σκηνοθεσία ο Ντάρεν Λυν Μπούσμαν,  αυτός εδώ ο κύριος:

Τι κοιτάς μωρέ μαλάκα;
Οι τρεις συνέχειες του πρώτου Saw θα μπορούσαν ίσως να ήταν λίγο καλύτερες, αν είχαν λίγο τρόμο ή έστω λίγη αγωνία ή έστω λίγο ενδιαφέρον τέλος πάντων!!!

Μα αυτός ο τύπος κατάφερε,  αντί να σε καθηλώσει, να σε κάνει να βαρεθείς (ναι! Να ΒΑΡΕΘΕΙΣ! Κατόρθωμα;) μέχρι αηδίας --Πολύ αηδίας παρεμπιπτόντως..

Και επειδή έκανε την έξυπνη δημιουργία του James Wan να μοιάζει με άλλη μία κουράδα από τα δικά του σκατά, o Μπούσμαν θα έπρεπε (αφού τα φάει πρώτα) να μπει στην φυλακή και να μείνει εκεί μέχρι να καταλάβει τι πήγε κι έκανε και μετά, αφού βγει, να τον κλείσουν και σε κανα ψυχιατρείο για να στρώσει.

Αλλά, ξέρετε τι; Εκεί θα υπάρχουν κάμερες και ο Μπούσμαν θα πρέπει να βρίσκεται κάπου που να μην έχει καμία απολύτως πρόσβαση σε κάμερες και λοιπά εργαλεία που χρησιμοποιεί για τα εγκλήματά του.

Οπότε ψηφίζω να εξοριστεί σε κανά μακρινό ανεξερεύνητο νησί που θα κάνει παρέα με τους πρωτόγονους ιθαγενείς --ή καλύτερα ακόμα, θα τον φάνε.

Βέβαια, να δείτε που κι εκεί θα σκάσει μύτη κανά κινηματογραφικό συνεργείο που θα γυρίζει ντοκιμαντέρ για τους ντόπιους ή το πεντακοσιοστό τριακοστό πέμπτο ριμέικ του Κινγκ Κονγκ.

Οπότε αφήστε, λέω απλά να τον κλειδώσουμε σε ένα δωμάτιο μονοψήφιου αριθμού τετραγωνικών, μαζί με τον άλλον τον Τζόελ Σουμάχερ της ιεροσυλίας Batman & Robin.


6 σχόλια:

  1. προσπαθείτε πολύ να αντιγράψετε τον mikeus και το faeenamalaka...ωραίο άρθρο αλλά προσπαθήστε να είστε διαφορετικοί για να έχετε μεγαλύτερη επιτυχία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σε ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ δεν προσπαθεί κανένας από εμάς να αντιγράψει κάποιον άλλο blogger. Αρχικά, ευτυχώς που είπες "τον Mikeus" και όχι "τον ΜΠΡΑΦ" που λένε πολλοί και ευτυχώς που ξέρεις και το faeenamalaka. Το κράξιμο δεν είναι κατοχυρωμένο στον mikeus και ούτε είναι αυτός που το ξεκίνησε (έχει δηλώσει σε συνέντευξη του ότι και αυτός αντιγράφει έναν Αμερικάνο νομίζω -θα σου πω όταν θυμηθώ το όνομα). Τέλος πάντων, αν διαβάζοντας το Mikeus πήρε και ο ψηλόκαρδος ασυνείδητα κάποια στοιχεία και τα μετέφερε στα άρθρα του, είναι πολύ φυσιολογικό. Πάντως ΠΟΤΕ και ΚΑΝΕΙΣ ΜΑΣ δεν είπε "για να δω πως γράφει ο τάδε. Α καλό αυτό! θα το βάλω στο επόμενο άρθρο μου.".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Απαντήσεις
    1. σωστό αυτό που λες απλά κάποιες ατάκες καθώς και ο τρόπος γραφής του άρθρου μου θύμισαν πολύ mikeus και μου φάνηκε λίγο περίεργο...τέλος πάντων εξαιρετική δουλειά!! κερδίσατε έναν τακτικό αναγνώστη

      Διαγραφή
  4. Σε ευχαριστούμε πολύ!
    Όσο για την επιρροή από τον Mikeius, αν ισχύει, σίγουρα δεν γίνεται εσκεμμένα (ειδικά για το συγκεκριμένο άρθρο έχω να πω ότι αν είναι επηρεασμένο από κάτι, αυτό είναι περισσότερο κριτικές ταινιών --όχι συγκεκριμένες-- παρά οτιδήποτε άλλο).
    Σε ευχαριστούμε πάντως για την άποψη, την συμβουλή και κυρίως το ενδιαφέρον σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ευχαριστούμε για τα κοπλιμέντα ;)
    Πράγματι θυμίζουν ορισμένα στοιχεία τον Mikeus, αλλά αυτό το στυλ γραψίματος είναι τόσο διαδεδομένο πλέον, που δε θυμίζουν μόνο το Mikeus, αλλά πολλούς άλλους blogger που προσπαθούν να αντιγράψουν τον Ψηλόκαρδο! Τέλος πάντων, χαιρόμαστε πάρα πολύ που κερδίσαμε έναν τακτικό αναγνώστη και να σε ενημερώσουμε πως, αν θες, υπάρχει και η δυνατότητα να γράφεις κιόλας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή