NEA: Τίποτα προς το παρόν...

Δευτέρα 21 Μαΐου 2012

Πανελλήνιες: Ας ξεχωρίσουμε τα "σκουπίδια" από τους ανθρώπους.



του Clown

Σήμερα αρχίζουν οι Πανελλήνιες. Οφείλω να σας ενημερώσω πως αυτές οι εξετάσεις είναι το πιο σημαντικό γεγονός στη ζωή του ανθρώπου. Σε αυτές ξεχωρίζουν οι άριστοι από τους καλούς, οι καλοί από τους μέτριους και οι μέτριοι από τα "σκουπίδια". Γιατί μόνο ως "σκουπίδια" -ίσως να πρέπει να βγάλουμε ακόμα και τα εισαγωγικά- μπορούν να χαρακτηριστούν όσοι αποτύχουν. Όσοι είχαν στη διάθεσή τους 12 ολόκληρα χρόνια για να διαβάσουν για αυτές τις εξετάσεις και, εν τέλει, κατάφεραν -γιατί περί κατορθώματος πρόκειται- να αποτύχουν.

12 χρόνια, ο σκοπός της ύπαρξης κάθε μαθητή, είναι να πετύχει στις Πανελλήνιες. Όλα ξεκινούν με αυτό το σκοπό, συνεχίζονται για τον ίδιο σκοπό και τελειώνουν με την πραγμάτωσή του. Αν τώρα κάποιος είναι τόσο άξεστος και αφελής και δεν ολοκληρώσει το τελευταίο στάδιο, θα είναι άξιος της μοίρας του και, πλέον,  δε θα πρέπει να διαμαρτύρεται για τίποτα. Από 'δω και πέρα, θα είναι ένας "ανθρωπάκος".

Αγαπητοί -για να κρατάμε και τα προσχήματα, όχι ότι το εννοώ- αποτυχηθέντες, δεν έχετε παρά να βγάλετε το "θέντες" και στη θέση του βάλετε το "μένοι". Αυτό είστε και θα είστε για πάντα. Η ζωή για εσάς τελειώνει κάπου εδώ. Λυπάμαι, αλλά ας προσέχατε, ας διαβάζατε λίγο περισσότερο αυτά τα 12 χρόνια και ας μην καθόσασταν τόση ώρα να διαβάζετε τις βλακείες που γράφω...

1 σχόλιο: