NEA: Τίποτα προς το παρόν...

Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2012

Τελείωσαν!



του Clown

Δε θέλω να λέω μεγάλα λόγια, αλλά η υπάρχουσα κυβέρνηση τελείωσε. Στη Βουλή έγινε ένσταση για τη συναταγματικότητα των μέτρων, ακολούθησε αντίστοιχη ψηφοφορία που συμμετείχαν οι παρόντες βουλευτές, όσοι υποστήριζαν την αντισυνταγματικότητα των μέτρων έπρεπε να σηκωθούν όρθιοι και οι υπόλοιποι να μείνουν καθιστοί (ανοιχτή ψηφοφορία).

Οι όρθιοι ήταν περισσότεροι από τους καθιστούς, ο πρόεδρος της Βουλής ανακοίνωσε το αντίθετο, η αντιπολίτευση ζήτησε ονομαστική ψηφοφορία και ο πρόεδρος διέκοψε τη συνεδρίαση για μισή ώρα ενώ ο νόμος επιτρέπει το πολύ 10'. Τελικά η διακοπή κράτησε περισσότερο και από μισή ώρα, οι βουλευτές του ΠαΣοΚ και της ΝΔ έφυγαν βιαστικά από τις εκπομπές της τηλεόρασης που ήταν καλεσμένοι και τα υπόλοιπα μικρή σημασία έχουν.

Το Σύνταγμα παραβιάστηκε τη στιγμή που αποφάσιζαν το εάν παραβιάζεται! Μάλλον ανούσια είναι όμως οποιαδήποτε απόφαση κι αν παρθεί, μιας και ο Άρειος Πάγος έκρινε τα μέτρα αντισυνταγματικά.

Ότι και να γίνει λοιπόν, ακόμη και αν ψηφιστούν τα μέτρα, η κυβέρνηση χάνει και τυπικά τη νομιμότητά και τη δημοκρατικότητά της και οι βουλευτές που θα τα ψηφίσουν πρέπει να πάνε φυλακή, αφού παραβίασαν το Σύνταγμα.

Δε χρειάζεται καν να κατεβείτε στο κέντρο το απόγευμα. Αράξτε!

(Βέβαια το ότι τα μέτρα είναι αντισυνταγματικά και ότι η κυβέρνηση έχει χάσει κάθε λαϊκή και νομική νομιμοποίηση δε σημαίνει ότι θα "πέσει". Τουλάχιστον όμως, όλοι θα καταλάβουν ότι δεν έχουμε Δημοκρατία.)

Το βίντεο με την ψηφοφορία στη Βουλή:

1 σχόλιο: